Zoey42's bookshelf: read

Fools Die
Omerta
The Honey Badger
Africký príbeh lásky: Láska, život a slony
Platypus Police Squad: The Frog Who Croaked
The Honeymoon Cottage
Dead of Eve
The Book Thief
The Tourist
Charlieho malé tajomstvá
Death Ain't But A Word
The Hours
Labyrinth
Námestie svätej Alžbety
Vita
Za vyšným mlynom a iné prózy
Jonathan Livingston Seagull
Cancer Ward
Ako chutí moc
Vidím to, co vrah


Zoey42's favorite books »

pondelok 12. septembra 2011

Top týždňa č. 14 - Knihy, na ktoré nikdy nie je čas + Filmy

Little Ramblings
Toto meme organizuje Luu z Little Ramblings. Cieľom je urobiť zoznam desiatich vecí, ktorých sa týka téma týždňa. Téma na dnešní týždeň je: Knihy, na ktoré nikdy nie je čas (a do záveru som pridala aj filmy, na ktoré nikdy nie je čas, je ich hojne, vybrala som len pár)


1. Angels & demons (Dan Brown)

Objednaná z Martinusu už dávnejšie, no akosi som ju ešte stále nedočítala..Nie že by nebola zaujímavá, ale je dosť zamotaná a keďže mám také dlhé prestávky medzi jednotlivými kapitolami, často aj zabudnem, o čo tam vlastne šlo :)





2.Štyri knihy v jednej (H.G.Wells)  - Time machine, The war of the worlds, 
The Invisible man, The island of Dr. Moreau 

Začala som čítať Neviditeľného muža, no je tam dosť ťažkej angličtiny a slov, ktoré sa už v dnešnom jazyku nepoužívajú, takže mi to dosť sťažuje čítanie. Niekedy si po stránke uvedomím, že neviem o čom som čítala :) ale cez Vianoce, no dúfam, že ju už prečítam 



3. Sto rokov samoty (Gabriel García Márquez)

Požičaná z knižnice už na začiatku júna, čo nie je až tak dávno (keď  to porovnám s ostatnými knihami :)) Chcela som si to prečítať, lebo v Zmaturuj z literatúry ( čerpám z tejto knižky inšpirácie na čítanie, keď chcem trocha klasiky alebo momentálne nemám nič z nových kníh) to vyzerá ako dobrá kniha, no nejako som nestíhala. najprv koncoročné stresy, potom rozlietané prázdniny a teraz je už september takže už nebudem mať na knihy toľko času. To však neznamená, že by som nečítala cez šk. rok. A vždy uprednostním D.K. (dobrú knihu) pred D.Ú. :)


4. Božská komédia - časť Peklo
(Dante Alighieri)
Požičaná zo školskej knižnice ešte v apríli. Povedala som si, že trocha poézie mi neuškodí, aj keď ju nemám až tak rada. Celkom dobre sa to číta, no vzadu sú vysvetlivky takmer ku každému veršu, takže stále neviem, či to mám iba čítať a chápať po svojom (veď aj o to ide v básni :)) alebo za každou strofou obracať dozadu a zisťovať ako to chápu prekladatelia. Takto ospravedlňujem moju lenivosť, no pekne..:)                                                                                                       
 Ináč, zaujímavosť - v našej školskej knižnici majú iba časť Peklo, chýba časť Očistec a Nebo, neviem, či tým chcú niečo naznačiť :) 


+ Filmy, na ktoré nikdy nie je čas
Dnes som akurát vyhadzovala z počítača pár vecí a uvedomila som si, koľko tu mám filmov, ktoré som si nepozrela. Z tých by som mohla urobiť aj dvadsiatku..:)

1. Amelia z Montmartu  
Veľa ľudí mi tento film odporučilo a ja nie a nie sa k nemu dostať. Aj keď je možno trocha zvláštny, teším sa až si ho pozriem.








2. Krstný otec (The Godfather)

Ešte v júni som čítala Krstného otca (Mario Puzo) a veľmi sa mi to páčilo. Popis, ako 'krstný otec' vybudoval celé impérium a pritom sa vyhýbal priamemu násiliu, drogám a prostitúcii je úchvatný (ak sa mi nesplnia moje sny, budem mafiánkou :) ale takou dobrou :). Pre tých, ktorých to naozaj chytí, odporúčam hru Mafia :) (OK, je to síce PC hra, ale to obdobie, v ktorom sa odohráva - 30. roky 20. storočia - je veľmi zaujímavé nielen oblečením, ale aj autami, a v hre hrá tiež klasická hudba toho obdobia)


3. Počiatok (Inception)

Do kina sa mi na tento film nepodarilo ísť, tak len dúfam, že si ho pozriem aspoň doma. Veľa známych ho prirovnáva k Matrixu, ktorý patrí k mojim obľúbeným filmom (hlavne 1. časť), takže snáď si nájdem čas...






4. Voda pre slony (Water for Elephants)

Aj keď sa na tohto inkriminovaného herca v hlavnej úlohe takmer nemôžem pozerať (Team Edward možno, Team Robert niééééé),  kamarátka čítala knižnú predlohu (Sara Gruen) a vraj bola úžasná, no a keďže nemám knižku, tak chcem skúsiť aspoň film.






Tak to bolo niečo z môjho zoznamu, snáď sa mi podarí prečítať knižky a pozrieť filmy, aby som pre vás mohla napísať nejaké tie recenzie.