Zoey42's bookshelf: read

Fools Die
Omerta
The Honey Badger
Africký príbeh lásky: Láska, život a slony
Platypus Police Squad: The Frog Who Croaked
The Honeymoon Cottage
Dead of Eve
The Book Thief
The Tourist
Charlieho malé tajomstvá
Death Ain't But A Word
The Hours
Labyrinth
Námestie svätej Alžbety
Vita
Za vyšným mlynom a iné prózy
Jonathan Livingston Seagull
Cancer Ward
Ako chutí moc
Vidím to, co vrah


Zoey42's favorite books »

štvrtok 5. septembra 2013

Škola volá!

OK, možno je to trochu divný názov článku, keď sa jedná o VŠ, ale aspoň odzrkadľuje moju radosť =D .





Takto budem vyzerať počas labákov :)
Hoci nemám všetky predmety, ktoré som mať chcela (namiesto angličtiny len nemčinu), piatok sa mi tiež nepodarilo mať voľný, v niektoré dni začínam už o 7  a v iné končín o 19.50; nemôžem sa toho dočkať. Predmety mám dokopy za 40 kreditov, ale myslím, že by to nemal byť problém, niektoré vyzerajú dosť jednoducho a skúška z AJ sa mi za 2 kredity ešte uzná, tak hádam to cez skúškové zvládnem.


aj keď niekedy si na party určite zaskočím :D
Čo sa týka kolejí, tak som si dala tú najluxusnejšiu, čo sa odráža aj v cene, ale keďže nečakám, že za "zábavu" budem míňať nejako extra veľa, doprajem si aspoň ubytovanie. Na izbe je kúpeľňa (zrekonštruovaná v 2009), kuchynka s dvojplatničkou a chladničkou a možno bude aj balkón. Izba je dvojposteľová, zo začiatku som tam mala napísanú aj spolubývajúcu, no teraz sa očividne presťahovala, takže zatiaľ som sama. Nemôžem sa sťažovať, aspoň si budem môcť rozvesiť po izbe vypraté gaťky na vysušenie alebo si v pokoji poplakať, keď ma niekto nas.. naštve :D


   Zoznam toho, čo si beriem už presahuje 1 A4, ale budem to musieť ešte skresať. Beriem síce jeden veľký a jeden malý kufor, ale keďže ideme len autobusom, viac by sme si asi zo stanice aj tak neodtiahli. Neviem si predstaviť, ako si s tými pár vecami vystačím do polovičky decembra. Mamka mi síce plánuje poslať niekedy na začiatku zimy balík so zimnými vecami (čižmy, kabát ...), ale aj tak by som nerada ručne prepierala oblečenie každý deň z dôvodu , že budem mať len 4 tričká. Niečo si plánujem kúpiť aj tam, ale zatiaľ to vyzerá len na drogériu (z domu zoberiem len malé fľaštičky vrámci šetrenia miesta).



Taktiež toho treba strašne veľa vybaviť. Povolenie, aby mamka mohla preberať listy do vlastných rúk za mňa; splnomocnenie od notára na súdy (to predpokladám každému netreba, ale už tri roky prebieha dedičské konanie, takže občas treba ísť), popresúvať si dosť peňazí do českej banky, vybaviť ISIC (netuším kedy si ho vyzdvihnem, keďže študijné má otvorené len 4x do týždňa na 2 hodiny a ja mám stále prednášky), doniesť potvrdenie o štúdiu na sociálne a do zamestnania, vybaviť kartičku Európskeho zdrav. poistenia...A v ČR zasa vybaviť šalinkartu, ísť do zdrav, poisťovne, kúpiť a spojazdniť notebook, zaregistrovať sa do internetového systému, vybaviť si knižnicu, nájsť zmluvných lekárov, aktivovať kartu na stravovanie, vyzdvihnúť si kartu od českej banky...Už sa teším :S Tak mi držte palce! :)

          P.S.: Pôvodne som to chcela dať to osobitného článku, ktorý chystám, ale keďže neviem, kedy ho napíšem, tak to dám rovno tu:  v prípade, že vás nudí Farma, Vyvolení a podobné televízne "hity", nezanevrite na TV a prepnite si radšej na ČT2. Každý deň o 17.15 ČERVENÝ TRPASLÍK, za tým o 17.55 DOCTOR WHO - PÁN ČASU. Každý štvrtok o 21.00 DOWNTON ABBEY - PANSTVÍ DOWNTON III a hneď potom o 22.00 GAME OF THRONES - HRA O TRUNY!!!! V utorok IMPÉRIUM - MAFIA V ATLANTIC CITY a v sobotu okolo 9 SHERLOCK HOLMES.
          Odporúčam najmä Doktora, Sherlocka (svojský, vtipný a zaujímavo sú riešené aj jeho dedukcie, nečudo že ich s Doktorom spája rovnaký geniálny producent Steven Moffat) a Hru o tróny, ktorý je naozaj prepracovaný seriál (kostýmy, prostredie) a spája fantastické prvky, fiktívnu historickú dobu (iný svet, ale pripomína náš stredovek), intrigy, vojny a lásku (aj trocha odvážnejšie scény). (Toto odporúčanie smerujem najmä na ALEXX, je to ako Borgiovci, ale nejedná sa len o mesto, či štát, ale o celý svet, a navyše máš drakov, mágiu a rôzne bytosti :) Myslím, že ak dodám, že je nakrúcaný podľa poriadne hrubej knižnej podoby, viac už povedať netreba, ale pridávam aj pár postáv na navnadenie. :)
osoba jednoduchšia, ale s veľkým zástupom fanúšičiek a s potenciálom do budúcnosti

osoba s najlepšími hláškami
zväzok z donútenia, ktorý sa stal skutočným
obľúbená ženská hrdinka, prešla najväčšou zmenou od začiatku


brat a sestra, ktorí nie sú len to